Home > O nás

Kdo jsme?

Jsme dobrovolnická nezisková organizace, která má velké cíle. Podporujeme nemocné děti a rodiny dětí, kterým nemoc zkomplikovala život, ale také se snažíme pomáhat nemocničním oddělením, které pro malé pacienty zútulňujeme tak, aby se jim lépe a rychleji uzdravovalo a cítili se v nich komfortně.

Jak vznikl spolek Solnička a kde se vzal ten název?

Představte si, že se díky charitativní akci vybere krásná částka a vy přemýšlíte, jak ji nejlépe investovat. Hledala jsem nějaký smysluplný projekt, až mě známá přivedla na tuhle myšlenku. Zjišťovala jsem více informací, zvažovala, jak dětem v nemocnicích pobyt zpříjemnit… Teď vím, že to bylo to nejlepší rozhodnutí.

Jak pomáháme?

Děláme dětský svět barevnější. Díky sponzorským darům můžeme společně vytvořit lepší podmínky v boji s nemocí. Zároveň však víme, že psychiku malých pacientů ovlivňuje i prostředí, ve kterém se pohybují. To je však většinou sterilní, smutné, šedé. Prozařujeme proto dětské pokojíčky barvami, kresbami či oblíbenými zvířátky.

Co jsme dokázali?

Již 8 let se snažíme pomáhat a spolu s partnery a sponzory vymýšlet akce tak, abysme pomohli dětem a nebo opravili co nejvíce pokojíků. Za tu dobu jsme zvelebili 56 dětských pokojíčků na různých nemocničních dětských odděleních v Brně a Znojmě a pomohli 18 rodinám. Tím ale náš boj nekončí.

Přidejte se k nám, ať můžeme společně vykouzlit úsměv na tváři dětem, které měly jen o špetku štěstí míň.

Zároveň bychom chtěli vyjádřit tisíceré díky VŠEM, kteří nás v tomto boji podporují (ať už jsou to slavné osobnosti nebo (ne) obyčejní lidé). Bez vás bychom nikdy nebyli tam, kde jsme. DĚKUJEME!